Vi anvender cookies til at give dig som bruger den bedste oplevelse. Ved at benytte vores hjemmeside accepterer du vores brug af cookies i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Læs mere:

Anvendelsesvilkår

Information om cookies

Close

Opskrifter

Svamperisotto med lufttørret skinke

Svamperisotto med lufttørret skinke er en smagsbasker, der vil tiltale alle dine smagssanser. Risotto med svampe har alt, hvad et nærende måltid bør indeholde: grøntsager med gode vitaminer og mineraler, kulhydrater fra ris, som giver energi tilsat lufttørret skinke med proteiner, som sætter prikken over i’ et med sin krydrede smag.

Foruden nærende råvarer er denne svamperisotto opskrift også tilsat en vanilje ernæringsdrik fra Nutricia, som giver risottoen en cremet og fyldig konsistens sammen, der bidrager til den gode smag.

Risotto med svampe er en yndet spise i italien, hvor retten serveres til forret eller til dessert. Herhjemme er det dog meget almindeligt at servere risotto med svampe til hovedret.

Trænger du virkelig til noget ekstra på sidebenene kan du tilsætte fintrevet ost og spise brød til. ,

 

Antal portioner: 2
Forberedelsestid: 45min
Ingredienser: 
løg
½
fed hvidløg
1
friske svampe
100 gram
smør eller flydende margarine
1 spsk
arborio ris
2 dl
hvidvin
1 ½ dl
varm hønsebouillon (4 dl vand+ 2 spsk hønsefond eller 1 hønsebouillon terning)
5 dl
Nutridrink Protein Vanilje
2 dl
finrevet parmesanost
1 dl
skiver lufttørret skinke
4
salt
-
sort peber
-
et par kviste timian til pynt
-
Evt. et par spsk trøffelolie
-
Tilberedning: 
  1. Skræl og finhak løg og hvidløg. Del svampene i mindre stykker.
  2. Steg løg, hvidløg og svampe i fedtstof uden at det tager farve. Bland risen i og lad det stege med i et minut.
  3. Tilsæt vinen og lad det småsimre i 2 minutter.
  4. Varm bouillonen i en anden gryde. Tilsæt bouillonen til risottoen i ca 15-17 minutter og rør jævnligt.
  5. Tilsæt Nutridrink Protein Vanilje under omrøringen i de sidste 5 minutter og lad risottoen småsimre ved lav varme, mens der røres hele tiden. Tilsæt revet parmesanost og salt og peber. 6. Server risottoen sammen med lufttørret skinke, frisk timian og evt. et par dråber trøffelolie.
Del

Genkender du situationen?

Tror du, at du selv – eller nogen du kender – kunne have godt af at få optimeret kostindtaget? Tal med din læge eller dit apotek for mere vejledning.